Trender innen kommersiell belysning: allsidighet og effektivitet

Den digitale æra har vært en sann revolusjon i verden av detaljhandel. Utseendet til elektronisk handel krever en endring av tilnærmingen i utformingen av kommersielle strategier. I denne nye virkeligheten, hvilken rolle spiller fysiske butikker?

Tradisjonelle kommersielle rom står overfor en enestående utfordring: Å skape forskjellige opplevelser som går utover visning og salg av produkter. Å stimulere sansene til potensielle kjøpere har blitt en grunnleggende praksis for å tiltrekke seg oppmerksomheten: Dette inkluderer ting som lukt, temperatur og belysning. Detaljer betyr noe.

I denne forstand representerer visuell merchandising et sentralt element i detaljhandelen. En disiplin som samler psykologi, markedsføring, design og tekniske aspekter, med sikte på å stimulere forbruket på salgsstedet uten å miste fokuset på merkevarens verdier.

Mentalitetsendringen i kommersiell belysning

Til tross for betydningen av online salg, fortsetter fysiske butikker å representere en viktig salgskanal takket være potensialet for direkte kommunikasjon med kunder. Kommersielle rom representerer essensen av merkevarer gjennom et vennlig design tilpasset forbrukerne. Derfor spiller belysning en grunnleggende rolle i etableringen av de nye detaljhandelskonseptene. Hovedfordelene er:

● Merkeoppretting: Belysning som er designet i samsvar med personligheten og målene til merkevaren, vil bidra til å bygge et differensiert miljø som også kan identifiseres av kundene.

● Optimalisering: Belysning skal forbedre elementene som vises, men det er også viktig at det hjelper til med å optimalisere sirkulasjonen på salgsstedet. Utover kriterier relatert til energieffektivitet, må valget av riktig belysning for hvert utstilt element være ryggraden i en god lysstrategi i ethvert kommersielt område (klær, mat, teknologibutikker, etc.). Vi kan bruke lyskilder med et spesifikt lysspektrum ved hjelp av spesielle lysdioder for å forbedre hvite farger, noe som er veldig nyttig for motebutikker, eller bruke mer levende nyanser som røde fargetoner for å forbedre utseendet på kjøtt eller blå, som er veldig nyttige for å få frem det beste innen fisk.

● Dynamisering: Kommersiell lysdesign kan tilby strategier for å stimulere kommersielle og utstillingslokaler. Bruk av dynamisk belysning som endrer fargetemperaturen (CCT), avhengig av årstid, gjeldende nyanser eller til og med tid på dagen, kan gi bedre rom. Disse strategiene kan bidra til å jevne strømmen av brukere i butikken i topp trafikk, eller omvendt, tiltrekke seg kunder når butikken er roligere, på samme måte som andre elementer brukes i neuromarketing, for eksempel musikk.

Kommersiell lysdesign tilpasset hvert rom

Belysning av fellesarealer og korridorer

Generelt har lys i disse områdene et funksjonelt fokus, som en del av det en passende belysningstilnærming vil ha en direkte innvirkning på kundenes følelse av komfort og derfor i deres kjøpsbeslutninger, ved å forbedre opplevelsen i butikken. Slik sett er tilpasning et grunnleggende element, og følgende må derfor tas i betraktning:

● Trafikk
● Tetthet
● Bruk av mellomrom

Det er best å kombinere lag med mer jevn belysning med aksentbelysningselementer for å lede brukernes oppmerksomhet til bestemte elementer.

Butikkvinduebelysning

Butikkvinduer er et tiltrekningselement som har en sterk følelsesmessig innvirkning på brukeren, derav viktigheten av lysdesign for disse rommene, for å generere et element som begeistrer og tiltrekker seg oppmerksomhet.

Fra et teknisk synspunkt, belysningen av et butikkvindu må oppfylle de mest krevende fargegjengivelseskravene med høy fargegjengivelsesindeks (CRI) som muliggjør en riktig oppfatning av produktene uten å glemme den estetiske komponenten. Det er også viktig å ha fleksible og tilpasningsdyktige belysningssystemer som sporarmaturer, som vil gi installasjonen allsidighet, ettersom de kan flyttes for å tilpasse seg designendringene som skjer i forskjellige årstider. I tillegg vil installasjonen av armaturer med forskjellige lysstrømnivåer og optikk gjøre det mulig å skape mer eller mindre dramatiske effekter ved å leke med skygger av forskjellig hardhet i henhold til ønsket effekt, og dermed takle dette mer fleksible lyselementet.

Butikkbelysning

Når du bestemmer deg for å tenne en butikk, er det viktig å fokusere på følgende mål:

● Forbedre attraktiviteten til produkter. Armaturer som muliggjør kombinasjon av forskjellige moduler er et veldig interessant alternativ. Allsidigheten av installasjonen gjør det mulig å tilpasse dem til forskjellige visuelle merchandising

● Guide kunden gjennom rommet og få dem til å føle seg komfortable. En effektiv lysstrategi må tilpasses merkevarens kundereise, det vil si prosessen som en kunde gjennomgår før de anskaffer et produkt eller en tjeneste. I den nye digitale konteksten kan denne reisen begynne på online portaler, så kanalintegrasjon er viktig. Ved å variere intensiteten til lysstrømmen eller fargetemperaturen på det brukte lyset, kan vi lede kunden mot de interessepunktene merkevaren anser som mest relevante innenfor den globale shoppingopplevelsen på en flytende og naturlig måte.

● Identifiser de forskjellige områdene og kommersielle områdene. Intelligente lysstyringssystemer er en stor fordel, slik at variasjoner i belysning kan opprettes fra en enkelt digital enhet i henhold til spesifikke behov, uten behov for å bytte ut armaturer eller andre elementer i installasjonen. Tilpasningsevne er nøkkelen til design og kostnadsbesparelser.

Hos Lamp har vi lang erfaring med å samarbeide med teamene som har ansvar for kommersielle belysningsprosjekter. I dette feltet tilfører vi hvert prosjekt verdi ved å utvikle skreddersydde belysningsløsninger for hver applikasjon.


Innleggstid: Jan-08-2021